Iedereen die in de jaren 90 TV keek, heeft wel een aflevering van de legendarische serie Vrienden Voor het Leven gezien. Hoe zou het nu staan met deze Eddie, Ellen en de rest? We zochten uit hoe het nu vergaat met de Vrienden Voor het Leven cast…

De familie Veenstra

De avonturen van Ellen, die altijd de wereld wilde verbeteren en haar vriend, de goeiige en soms wat naïeve Eddie, waren goed voor veel lachwekkende momenten. Vanaf 1991 tot 1994 maakten zij TV-geschiedenis en ook in de vele jaren daarna werd de serie nog erg vaak herhaald!

De Nederlandse komedieserie werd uitgezonden op RTL 4. In total verschenen er 65 afleveringen; 5 seizoenen van 13 afleveringen.

De bijzondere karakters van de ouders “Jah, moeder” van Eddie, de immer nuchtere ‘Oop’ en womanizer Paul als beste collega maakten het sfeertje compleet.

Vrienden voor het leven cast
Via: Vrienden voor het Leven (capture)

Laten we eerst eens even inkomen met deze nostalgische intro:

Vrienden voor het Leven!

Alles draaide natuurlijk om die ietwat sullige Eddie met z’n nuchtere Ellepel! Hoewel het uiteindelijk allemaal typisch Hollandse karakters waren, was ‘Vrienden voor het leven’ oorspronkelijk wel gebaseerd op de Britse tv-serie ‘The two of us’. Er zijn dan ook redelijk wat gelijkenissen in opbouw van de serie, oordeel zelf maar:

De briljante cast

Uiteindelijk is ‘Vrienden voor het Leven’ in Nederland helemaal doorgebroken en was iedereen verslaafd aan de herkenbare en geliefde Eddie, Ellen, Oop of Paul! Het leek gewoon of je hen zelf kende. Dat hebben Peter Lusse (Eddie) en Mary-Lou van Stenis (Ellepel) goed voor elkaar gekregen!

Peter Lusse

Peter Lusse vervulde niet alleen een hoofdrol in de serie, maar was ook o.a. één van de bedenkers van de Nederlandse versie en schreef mee aan de scenario’s. De serie won in 1991 de Gouden Televizier-Ring en dat vinden we geheel terecht! Ook is de serie op DVD verschenen!

Via: bol.com

Wij gingen op zoek naar de cast van toen. Wat is er met hen gebeurd en wat doen ze nu? Wij zetten het op een rijtje! vroegert.nl zou vroegert.nl niet zijn als we de beleving niet compleet maken met een swingende bonus. Lees dus snel verder!

Hoe is het met de Cast van Vrienden voor het Leven?

Na vrienden voor het leven zijn de acteurs allemaal weer hun eigen weg gegaan. Niemand van hen heeft het succes van Vrienden voor het Leven kunnen evenaren, al dook Ellen recent nog op. Ben jij ook benieuwd waar Moeders, Paul en Babs gebleven zijn, lees dan snel verder op de volgende pagina!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

9 gedachten over “Vrienden voor het leven: zo gaat het de cast 32 jaar later”

 1. Vreselijk geirriteerd aan die zgn zanger de Munk. Zelfs regelmatig gewijgerd in dorpscafe’s. Natuurlijk daarom trachten de bink uit te hangen met zijn faux amsterdams accent.

  Beantwoorden
  • Klopt (helaas) helemaal, maar we hebben het inmiddels aangepast! Dank voor de tip Rene, we waarderen je oplettendheid en moeite!

   Beantwoorden
 2. Heerlijke ontspannen serie, goede herinneringen aan het samen kijken met mijn ouders als kind.
  Eddie was leuk en Ellen wist hoe ze met hem om moest gaan. Die typetjes zoals opa maakten het compleet.
  Kijk nog af en toe een aflevering terug en heb de dvd reeks. De aflevering “verkeerd verbonden” is bijvoorbeeld erg goed.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer