Rijd je mee? De 15 meest bekende auto’s van televisie

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

9

Laatste update:

9

Bekende auto's uit films en series televisie

Ken jij al deze tijdloze beroemde auto’s nog? Waren ze niet geweldig gaaf? Waar zou jij graag een ritje in maken in één van deze 15 bekende auto’s van tv?

Bekende auto’s van televisie

Sommige auto’s zijn onvergetelijk. Natuurlijk kunnen dat ook gewoon auto’s van vroeger zijn, die je op straat zag rijden. Vooral die uit onze jeugd zullen daarin veel nostalgische gevoelens opwekken.

Daarnaast had je natuurlijk de Matchbox auto’s waar je mee kon spelen. Maar ook dat is niet het onderwerp van dit artikel. Nee, we staan nu eens stil bij die bekende auto’s uit films en series…

lotus-esprit-S1-Bond-blog-vroegert-autos
Via: pxhere.com | pxhere, CC

15 beroemde auto’s van TV

Dat waren nog eens auto’s! Iedereen wilde ze wel hebben, of ja in ieder geval een keertje besturen of meerijden. Mocht je zelf nog favorieten hebben, laat het weten in een reactie onderin!

Herinner jij je deze 15 bekende auto’s uit films en series nog?

1. K.I.T.T. van The Knight Rider

Dit pratend bijdehandje is ongeëvenaard. Wat een betweter was het, maar ja, wat wil je als zo fly bent. Het gebabbel leidde tot grote frustratie van de The Knight Rider, gespeeld door David Hasselhoff.

David Hasselhoff Knight Rider KITT
Via: flickr.com | Silver Blu3, CC

En toch konden die twee niet zonder elkaar. De auto heette eigenlijk Knight Industries Two Thousand, afgekort dus K.I.T.T.. Dankzij deze serie werd de Pontiac Firebird Trans-Am uit 1982 erg populair.

Jammer dat ze niet allemaal zo veel sarcasme in zich hadden.

2. General Lee: The Dukes of Hazzard

Deze oranje Dodge Charger van Chrysler mag natuurlijk niet missen in deze lijst. Bo en Luke van The Dukes of Hazzard konden hier maar al te goed mee stunten of de politie te snel af zijn…

Het blijkt dat voor de serie maar liefst 325 Generals gebruikt waren, waar nog 17 ‘originelen’ existeren.

Dank voor de tip, Sander Wagenvoort!

3. Taxi

Ken je Louie De Palma, eigenaar van het taxibedrijf nog? In de Amerikaanse serie Taxi speelde Danny DeVito een prominente rol. Hij was luidruchtig, vaak boos, maar had ook een klein hartje. Alles deed hij voor zijn personeel en vooral mooie gele taxi’s.

5 Seizoenen lang konden wij genieten van deze sitcom. Voor velen was de Amerikaanse taxi bekend van televisie maar ook de gewoonten van hun bestuurders, zoals Latka.

Latka-Taxi-blog-vroegert-beroemde-autos
Via: Taxi (capture)

4. Starsky & Hutch

Wist je dat de eerste auto uit deze hitserie een gele Chevrolet Camaro was? Later werd dit de knalrode Ford Gran Torino. Deze Striped Tomato is ons natuurlijk bijgebleven.

Jammer genoeg konden wij er niet zelf mee stunten maar aan de andere kant hadden wij wel deze vette game.

striped-tomato-game-Starsky-Hutch-blog-vroegert-autos
Via: youtube.com (capture) | William Hall

5. Batmobile

In de jaren 60 kwam de Batmobile voor het eerst langsrijden op scherm. Wat een gave auto was dat! Nog meer snufjes dan K.I.T.T. maar ook zo stoer. Wilde jij deze ook toen je net je rijbewijs had?

originele-Batmobile-blog-vroegert-autos
Via: Wikimedia Commons | Jennifer Graylock, CC

De Lincoln Future was ook een prachtauto, maar na een aantal jaren en vele Batman films verder, werd deze verschillende keren vervangen. Welke Batmobile was jouw favoriet?

6. Brum

Deze auto was niet zo stoer als bovenstaande bekende wagens. Toch verdient deze gele kinderserie auto zeker een plekje in deze lijst, want wie kent Brum nou niet?

De held met grote kijkers redde diertjes, maar kon ook boeven vangen. En daarna reed hij weer vanuit de grote stad terug naar waar hij zich thuis voelde.

Brum-blog-vroegert-autos
Via: youtube.com (capture) | WildBrain Turbo

Ken je de intro met de gele auto uit de kinderserie ook nog

7. Herbie

Een ander schattig auto’tje was Herbie. Hij was een Volkswagen Kever en de “hoofdrolspeler” van een reeks Disneyfilms. Je kent hem misschien als de Love Bug met nummertje 53 erop. Hij was een snelle kever en deed mee aan wedstrijden. Ook hij had een geheel eigen willetje en gave trucjes.

Herbie-Love-Bug-blog-vroegert-autos
Via: youtube.com (capture) | Jalen Moran

8. Bassie en Adriaan auto (& caravan)

Geen auto die zoveel in beeld is geweest bij meerdere generaties kinderen als de rode Honda Prelude van niemand minder dan Bassie en Adriaan. Natuurlijk met z’n gele stippen, maar als klap op de vuurpijl: lampen, die als ogen open en dicht konden…

Bekende auto's Bassie en Adriaan honda prelude
Via: flickr.com | peterolthof, CC

Maar stiekem was de bijbehorende caravan nog gaver…

Bassie Adriaan
Capture Youtube (Bassie en Adriaan)

Bedankt voor de tip, Jessica!

9. De Mini van Mr. Bean

De Mini van Mr. Bean was er niet eentje. Hij moest de mini een flink aantal keren vervangen omdat hij nogal wat meemaakte. Dan weer een aanrijding, een botsing. Hilarische momenten had hij wel met zijn schattige karretje.

Mr Bean auto bekende auto's televisie mini
Via: Mr Bean (capture)

10. Het wrak van Daisy en Onslow

Deze auto stond er maar je vergeet hem niet zo snel. Niet alleen de auto was een gevaarte.

De auto was een wrak en dan zat deze rakker er ook nog in.

11. Het busje van de A-team

Veel scenes uit de A-team speelden zich af in dit bekende busje. De bestuurder was ook een figuur apart. Wilde jij ook zo een GMC hebben?

bus-A-team-blog-vroegert-auto
Via: Wikimedia Commons | sv1ambo, CC

12. Ecto-1 uit Ghostbusters

In deze auto reden de Ghostbusters heel New York door om enge spoken en geesten te vangen. Het was zo een populaire auto dat zelfs Lego een eigen versie ervan maakte. Had jij die ook?

13. DeLorean DMC-12 uit Back to the Future

Wat was Michael J. Fox een lucky bastard dat hij hierin mocht rijden en tijdreizen. Dankzij de film Back to the Future werd de auto razendpopulair, maar helaas ging de fabrikant toch failliet.

Hoe vet zou het zijn als zij dit echt voor elkaar hadden gekregen? Zou jij niet dolgraag willen tijdreizen?

14. James Bond: Wet Nellie

Natuurlijk was James Bond een geval apart als het om auto’s ging. De Bond auto’s waren een vast onderdeel van de films en vaak een extra reden om te kijken…

james bond auto
Via: flickr.com | Rossano aka Bud Care, CC

Als je van auto’s houdt en kunt zwemmen. Bond was ook een bofkont. Kijk dan waar hij in mocht rijden/zwemmen!

bekende auto's televisie James bond onderwater
Via: James Bond / The Spy Who Loved Me (capture)

15. De witte Ferrari: Miami Vice

Don Johnson is en blijft natuurlijk de enige echte Sonny Crockett en wat was hij zonder zijn witte Ferrari Testarossa. Wat een prachtstuk!

Alhoewel hij in de serie ook rondreed in een zwarte Ferrari Daytona Spyder, maakte deze witte Testarossa toch meer indruk…

Miami Vice Ferrari Testarossa serie bekende tv auto's
Via: Miami Vice (capture)

Jouw favoriete tv auto?

Er zijn natuurlijk veel meer beroemde auto’s, maar wij vinden deze toch wel erg bijzonder. Als jouw favoriet er niet tussen staat, laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

9 gedachten over “Rijd je mee? De 15 meest bekende auto’s van televisie”

  1. SCOOBY-DOO! Mystery Machine, Christine, Beverly Hillbillies Oldsmobile, Chitty Chitty Bang Bang, Up in Smoke Van, The Car, Lightning McQueen, Mad Max The road warrior Interceptor,…………….

    Beantwoorden
  2. Welke autoliefhebber zou niet in een van die auto’s willen rijden? Eigenlijk zie ik twee auto’s niet in de lijst. Ik ben het eens met de andere over de general lee uit Dukes of hazzard, maar de DeLorean van back to the future hoort zeker ook in het lijstje te staan. Bestaat de mogelijkheid dat al die auto’s omtrekbeveiliging hebben?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...