Via: youtube.com (capture)

8. Rage Against The Machine – Killing In the Name

Soms werd je kwaad. Op je ouders omdat je niet naar een feestje mocht. En op je zus omdat zij zich niets aantrok van jouw privacy. Op je leerkrachten omdat ze zo veel huiswerk gaven. En dan was er Raise Against The Machine om die woede voor je uit te schreeuwen.

9. Taylor Swift – You Belong With Me

Je kon ieder woord van dit liedje meezingen. Omdat het catchy was, maar ook omdat het een waarheidsgetrouwe afspiegeling van jouw dagelijkse realiteit beschreef. Sommige eendjes worden pas later een mooie zwaan…

10. Goo Goo Dolls – Iris

Op momenten dat je de diepste krochten van je sterfelijke ziel wilde voelen, zette je Iris van de Goo Goo Dolls op.

11. Radiohead – Creep

Toen je niet lekker in je puberale vel zat was de songtekst van ‘Creep’ een lijflied, jij de vleesgeworden illustratie ervan, en Radiohead een godheid.

12. Natalie Imbruglia – Torn

Natalie Imbruglia was een beetje een onehitwonder, maar wat voor een. Zonder twijfel luister je hier stiekem af en toe nog naar.

13. No Doubt – Don’t Speak

‘Don’t Speak’, dat gold eigenlijk de hele dag lang voor iedereen die jou ook maar trachtte te benaderen. Je duivelse ogen bliksemde een antwoord dat in het midden tussen ‘fuck you’ en ‘fuck me’ lag, want als puber wist je nooit iets zeker. No Doubt met Gwen Stefani stond in 1997 op nummer één. Ja, zo oud ben je al.

14. Emilia – Big Big World

Jij was een big big fan.

Nog een laatste pagina met oude hits! Ken jij die ongelooflijk vette hit van Green Day nog? (zie 15.)

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

10 gedachten over “20 hits die jou vroeger door de puberteit hielpen”

  1. Ik kom uit 1985 en ben opgegroeid in de jaren 90ik kan me nog zo veel nummers herinneren van vroeger die echt in dit lijstje thuis horen die mij door mijn bupertijd heen hebben geholpen. all sense – never ever, The spice girls – Of you whanne be my lover, The back street boys – I want it that way,

    Beantwoorden
  2. Ik hoorde vandaag het liedje van Give me all the way stop at the world. Maar ik kan niet meer plaatsen hoe het ook al weer het kan 1 van jullie mij helpen?
    Alvast heel erg bedankt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer