Via: flickr.com | Serynastar, CC

We gaan verder met de 14 meest typerende en nostalgische kauwgom van toen! Welke van deze herken jij nog van vroeger? Laat je favoriet ook weten in de poll op ons forum!

9. De Donald Duck lezen!

Kauwgom vroeger Donald Duck plakplaatje Lekkernijen
Via pinterest.com

Zo zagen die stripjes er ongeveer eruit:

Via pinterest.com

10. Of natuurlijk je eerste tattoo…

Via pinterest.com

11. De zure citroentjes (gelukkig kon het zuurder)!

Via candyonline.nl

12. Meloentjes (met rood suikerspul erin)

.

13. Wat dacht je van Hubba Bubba Bubble Tape?!

.

14. Je had natuurlijk ook kauwgomlolly’s!

Via pinterest.com

Jouw kauwgom herinneringen?

Welke van deze nostalgische kauwgom vond jij het lekkerst? Laat het ons weten in de comments!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

21 gedachten over “Deze 14 nostalgische soorten kauwgom hielden jou vroeger zoet”

 1. Ik zoek plaatjes van Tops kauwgom. Rob de Nijs was daar destijds de promotor van, ook niets van te vinden. Was mint-kauwgom, na 5 minuten niet meer te kauwen, kwam overeen met een naar mint smakende fietsband…..

  Beantwoorden
  • Ik ken ze nog. En de smaak van de Bazooka kauwgom vond ik ZO lekker. En t was beetje ruwig als ik t in mijn mond deed. 5 cent was t geloof ik.

   Beantwoorden
  • Ik ken deze ook nog, stiekem een paar dubbeltjes uit de spaarpot van mijn broertje pikken en Bazooka kopen. Mjammie!
   Bestaat het nog wel dit merk?

   Beantwoorden
 2. Jeetje, wat veel herkenbare reacties. Ik was op zoek naar Belga-kauwgom uit mijn jeugd (ben zelf 60+) maar de meeste van de andere soorten herken ik ook! Iemand nog herinneringen aan bananenkauwgom?

  Beantwoorden
 3. Ik zoek Spirol-kauwgum (afbeelding) uit eind jaren 60, begin jaren 70. Langwerpige plakjes (net als Wrigleys) en de verpakking had volgens mij rode en blauwe kleur maar dat weet ik niet zeker. De smaak zal ik nooit vergeten! Nu nog graag een afbeelding.

  Beantwoorden
  • je had ook zoiets in jaren 70 en 80 groene plakjes net al wrigleys er ston een tekening van een ski er op. en rode letters,beetje puntig.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer