Via: YouTube (screenshot) (L), Vrouwenvleugel (cover) (R)

6. Eefje – Marjolein Keuning

Marjolein speelde de rol van drugs- en seksverslaafde Eefje Winkel, die XTC-pillen smokkelde. Hier een compilatie van de Vrouwenvleugel-optredens van de mooie Marjolein!

Na Vrouwenvleugel was zij onder andere te zien in Onderweg naar Morgen, Baantjer en Flikken Maastricht. Ook speelde zij 9 jaar lang de rol van Maxime Sanders in GTST! Ze is getrouwd met musical- en operazanger Henk Poort.

7. Jacqueline – Liz Snoijink

Deze geweldige actrice speelde de voor fraude veroordeelde Jacqueline Karstens.

Vrouwenvleugel cast Jacqeline
Via: Vrouwenvleugel (capture)

Liz heeft veel bereikt als actrice. Zo was zij na Vrouwenvleugel onder andere te zien in Meiden van de Wit, Dokter Deen, Baantjer en Julia’s Tango. Ook speelde ze in verschillende films en theaterproducties. Liz heeft een zoon genaamd Esra (samen met ex Tim Krabbé) en trouwde in 2013 met Nicolaas Oldenburg.

Momenteel is de actrice nog steeds actief! Het laatste wat ze deed voor tv was het programma Dit Zijn Wij (2020). Op het grote scherm zag je haar in 2017 in de film Oh Baby.

8. Josje  – Maja van den Broecke

Maja speelde de rol van Josje Smit-Werkman in Vrouwenvleugel.

Vrouwenvleugel cast Josje
Via: Vrouwenvleugel (capture)

Voor deze serie beoefende Maja een heel ander beroep. Zo was zij actief als naaktmodel

Na de serie ging ze verder met acteren. Zo speelde ze rollen in Flodder 3 en Pietje Bel 2. Ook deed Maja in 2000 mee aan het programma Big Brother Vips. In 2016 ging ze weer ‘de gevangenis’ is, dit keer als Lucy de Bok in de serie Celblok H.

Geplaatst door Maja van den Broecke op Donderdag 14 januari 2016

9. Bewaarster Regina – Dela Maria Vaags

Dela Maria speelt de bewaarster Regina, die het door de series heen niet gemakkelijk heeft in de liefde…

Dela Maria heeft nog wat rollen gehad in series en films, onder andere enkele Sinterklaas series en films. Ze gaf blijkbaar ook nog rondleidingen op de Wallen!

In 2007 werd bij Dela Maria Vaags baarmoederhalskanker geconstateerd. Zij overleed in 2011. Dela Maria werd slechts 54 jaar oud. Rust zacht…

hier nog vorig jaar op de foto met Dela maria vaags…helaas te vroeg overleden…ze was geweldig en leuk!

Geplaatst door Niels Jansen op Maandag 8 augustus 2011

10. Julia – Marina de Graaf

De door Marina de Graaf gespeelde rol van Julia Molenaar-Claus, zou vastzitten voor de moord op haar dochtertje. Aan het eind van de serie zou ze hier gratie voor krijgen.

Vrouwenvleugel cast julia
Via: Vrouwenvleugel (capture)

Marina was onder andere te zien in de serie Onderweg naar Morgen en ze heeft haar eigen acteerstudio gehad, waar ze andere acteurs en actrices opleidde. Het is onbekend of deze nog actief is.

12. Bewaarder Köksal – Köksal Nurdogan

Köksal begint als portier, maar wordt later bewaarder in de gevangenis. Na lang proberen, lukt het hem uiteindelijk een relatie te krijgen met Regina…

Vrouwenvleugel cast Köksal
Via: Vrouwenvleugel (capture)

Köksal speelde onder andere in de series GTST en Verborgen gebreken. Köksal is niet meer actief als acteur, maar hij geeft nu maatschappelijke trainingen in Zaandam. Zo houdt hij zich bezig met vluchtelingen in deze regio. Van hem vinden we vandaag geen recente beelden meer.

11. Snoes – Kietje Sewrattan

Snoes Rivaan is in de vrouwenvleugel gekomen door een veroordeling voor drughandel.

Vrouwenvleugel cast snoes
Via: Vrouwenvleugel (capture)

Na haar rol in Vrouwenvleugel was Kietje onder andere te zien in GTST en Flikken Maastricht. Het is onduidelijk waar zij zich op het moment mee bezig houdt…

Geplaatst door Kietje Sewrattan op Zondag 5 oktober 2014

13. Bewaarder David – John Jones

John Jones speelde bewaarder David Molenaar, die in de gevangenis verliefd wordt op Julia. Uiteindelijk trouwen ze en krijgen een zoontje!

Vrouwenvleugel cast bewaarder David John Jones
Via: Vrouwenvleugel (capture)

John Jones is inmiddels 57 jaar oud en hij was recent nog te zien als de assistent van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal. Wij kennen hem natuurlijk vooral van de vele andere rollen die hij had, waaronder Jimmy in SamSam of van o.a. ‘Ook dat Nog!’.

Hier te zien op een prachtige foto met zijn (reeds overleden) moeder Adèle Bloemendaal…

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het feit dat de moeder van John, Adèle Bloemendaal, op 84-jarige…

Geplaatst door John Jones op Maandag 23 januari 2017

14. Bewaarster Nel – Annette Nijder

De voorheen strenge bewaarster, die pas later wat loskomt, werd gespeeld door Annette Nijder.

Vrouwenvleugel cast bewaardster Nel Annette Nijder
Via: Vrouwenvleugel (capture)

De in Alkmaar geboren Annette Nijder speelde andere in GTST en had een gastrol in Flikken Maastricht. Ook kan ze aardig zingen:

Jouw Vrouwenvleugel herinneringen?

Wie van deze acteurs was jouw favoriet of wie vind je het meest veranderd? Laat het ons weten in de comments!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

9 gedachten over “Zo gaat het nu (29 jaar later) met de Vrouwenvleugel cast”

  1. Wat leuk zeg. Ik vond ze allemaal even leuk.
    Ik heb tot gisteren alle afleveringen terug gekeken. Erg leuk. Alleen het eindigd zo abrupt. Weet iemand misschien waarom het destijds gestopt is? Volgens mij was het wel een populaire serie voor iedereen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer